Campionatul Național de 6, 12 și 24h alergare

Atleti-inscrisi-CN-2018

 

R E G U L A M E N T U L

Campionatului Național de 6 ore, 12 ore și 24 ore alergare

Individual (18 ani+), Masculin și Feminin

 DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII

 • 22-23 septembrie 2018, Timișoara, Parcul Copiilor „Ion Creangă.
 • Startul va fi în aceeași zi și la aceeași oră pentru toate cele trei probe, respectiv sâmbătă 22 septembrie 2018 la ora 9:00.
 • Mai multe informații despre traseu pot fi găsite aici: https://s24h.ro/ro/traseu

 ORGANIZARE

 • Organizatori sunt: Federația Română de Atletism (FRA), Subcomisia de ultraatletism și organizatorul local – Asociația Super Sports Club.
 • La fiecare probă (6 ore, 12 ore și 24 ore) și la fiecare categorie (Masculin și Feminin) trebuie să fie înscriși minim 3 atleți pentru a fi organizat Campionat Național la acea probă/categorie (De exemplu, dacă se înscriu doar 2 atlete la proba de 24 de ore, nu va exista Campionat Național la proba 24 de ore Feminin).

PROBE

 • 6 ore, 12 ore, 24 ore alergare
 • Individual (18 ani+)
 • Masculin și Feminin

PARTICIPANȚI

Condiții de participare pentru atleți (trebuie îndeplinite cumulativ):

 • Să aibă peste 18 ani, vârstă împlinită până la data concursului;
 • Să dețină cetățenie română;
 • Să fie legitimați la un club sportiv afiliat FRA (conform criteriilor de legitimare care se găsesc pe site-ul fra.ro, la secțiunea Regulament 2018, Capitolul 3, punctul 2 – http://fra.ro/fisiere/1525260226.pdf);
 • Să aibă viza medicală la zi, consemnată în carnetul de legitimare (controlul medical pentru viza medicală este obligatoriu o dată la şase luni). Prezentarea în original a carnetelor de legitimare, cu viza pe anul 2018 şi vizita medicală la zi este OBLIGATORIE la ridicarea kitului de concurs.

ÎNSCRIERE

Pasul 1. Înscrierea se face online, pe site-ul www.s24h.ro, alegând proba la care se dorește înscrierea și urmând toți pașii de la secțiunea Înscriere ( https://s24h.ro/ro/inscriere/ ).

Pasul 2. Se trimite un email la adresa ultraatletism@fra.ro, prin care se aduce la cunoștința FRA înscrierea și participarea la Campionatul Național.

Termenul limită de înscriere este duminică, 2 septembrie 2018, ora 23:59.

Dacă există atleți care s-au înscris deja la probele de 6, 12 sau 24 ore alergare la Concursul Internațional S24H, ei vor efectua doar Pasul 2, cu respectarea tuturor condițiilor de participare enumerate în acest Regulament.

Pentru Campionatul Național de 6, 12 și 24 ore alergare, în afara clasamentului general , nu vor exista alte clasamente pe categorii de vârstă.

TAXĂ DE PARTICIPARE

 • Atleții vor achita taxa de participare aferentă Concursului Intenațional de alergare de anduranță S24H, fără costuri suplimentare pentru Campionatul Național.
 • Taxa de participare pentru Campionatul Național în cuantum de 30 lei prevazută în Regulamentul FRA este inclusă în taxa de participare la Concursul Internațional de alergare de anduranță S24H.
 • Atleții care se înscriu la proba de 6 ore alergare la Campionatul Național beneficiază de o reducere de 20 lei din taxa de participare aferentă pragului 2 de pe site-ul s24h.ro. După reducere, atletul va plăti taxa de participare aferentă pragului 1, respectiv 140 lei la 6 ore.
 • Atleții care se înscriu la probele de 12 ore și 24 ore alergare la Campionatul Național beneficiază de o reducere de 50 lei din taxa de participare aferentă pragului 2 de pe site-ul s24h.ro. După reducere, atletul va plăti taxa de participare aferentă pragului 1, respectiv 160 lei la 12 ore și 230 lei la 24 ore.
 • Pentru a beneficia de reducerea menționată, atletul va primi un cod de reducere în momentul în care optează pentru Campionatul Național și își anunță înscrierea conform regulilor menționate la punctul V, capitoul Înscriere.
 • În cazul în care atletul s-a înscris deja și a plătit taxa aferentă pragului 2, i se va returna diferența până la pragul 1.

RIDICAREA KITULUI DE CONCURS

Ridicarea kitului de concurs se va face vineri 21 septembrie 2018 între orele 14:00 și 22:00, la biroul de ridicare a kiturilor din holul Hotelului NH Timișoara, strada Pestalozzi, nr. 1/A, Timișoara. Este obligatorie prezentarea în original a carnetelor de legitimare, cu viza pe anul 2018 şi vizita medicală la zi.

VALIDARE ȘI APEL

Validările concurenţilor se fac în preziua începerii competiţiei, la momentul ridicării kitului de concurs (vineri 21 septembrie 2018, între 14:00 și 22:00). Apelul se face cu 30 de minute înaintea STARTULUI Campionatului Național (sâmbătă 22 septembrie 2018, la ora 8:30).

Concurenţii care au fost înscrişi, dar nu sunt validaţi până la ora 22:00, în preziua începerii competiției, vor putea fi incluşi pe listele Campionatului Național doar dacă delegatul clubului achită taxa de reînscriere, conform NORMELOR FRA menționate pe site-ul www.fra.ro, la secțiunea Formulare/Norme Generale/Taxe 2018: http://fra.ro/fisiere/1525683482.pdf. În acest caz, delegatul clubului ARE OBLIGAŢIA ca, înaintea începerii concursului, să se prezinte la secretariatul de concurs cu carnetele de legitimare și dovada achitării taxei de reînscriere.

Atleţii accidentaţi după validare sau în timpul competiţiei sunt obligaţi să obţină scutire de participare numai de la MEDICUL COMPETIŢIEI RESPECTIVE. Scutirile medicale obţinute pentru accidente produse înaintea desfăşurării probelor, dar după validare, se depun la APEL. Pentru accidentările produse în timpul desfăşurării probelor, scutirea medicală obţinută de la medicul de concurs se depune la SECRETARIATUL DE CONCURS.

Cluburile care au înscris atleţi la Campionat, dar din cauze bine întemeiate/obiective, nu se mai pot prezenta în vederea participării la competiție, au obligaţia de a comunica această situaţie, prin telefon, la secretariatul de concurs, până cel târziu la ora 14:00 a zilei de validare (vineri 21 septembrie 2018). În caz contrar, acestea vor fi sancţionate conform NORMELOR FRA. (Numărul de telefon poate fi găsit la secțiunea Contact a site-ului www.s24h.ro)

ȘEDINȚĂ TEHNICĂ

Ședința tehnică va avea loc în preziua competiției, vineri 21 septembrie 2018 la ora 20:00, concomitent cu ședința tehnică a competiției S24H, la Hotel NH Timișoara, strada Pestalozzi, nr. 1/A, Timișoara.

Prezenţa unui delegat al fiecărei structuri sportive este obligatorie.

CONCURS

Pe toată durata competiției, este OBLIGATORIE purtarea numărului de concurs repartizat, în partea din față, vizibil.

Pentru a cunoaște regulile probelor de 6, 12 și 24 ore alergare, vă rugăm să parcurgeți și Regulamentul Competiției Internaționale de alergare de anduranță S24H, care poate fi găsit aici: https://s24h.ro/ro/regulament

PREMIERE

 • Clasamentul și premierea la Campionatul Național se vor face separat de competiția S24H, însă atleții care au optat pentru Campionatul Național vor intra și în clasamentul și premierea competiției S24H.
 • La fiecare probă, 6, 12 și 24 ore alergare, primele 3 locuri, la Individual Masculin și Feminin, vor fi premiate de FRA cu medalii, diplome şi tricouri de campion național.
 • Se va acorda titlul de Campion Național 2018 la fiecare dintre cele 3 probe (6 ore, 12 ore, 24 ore), Individual Masculin și Feminin.
 • Premierea la Campionatul Național nu se face pe categorii de vârstă.

CONTROL DOPING

Controlul doping se efectuează cu respectarea reglementărilor I.A.A.F., W.A.D.A. și a legislației naționale în vigoare, prin selecție aleatorie, selecție ierarhizată sau țintă, atât la competiţie, cât și în afara ei. Întreaga procedură de control doping este disponibilă pe site-ul www.fra.ro, la secțiunea Regulament 2018, Capitolul 2 Instrucţiuni generale, punctul X – http://fra.ro/fisiere/1517216501.pdf.

 

IMPORTANT!

În cadrul Campionatului Național se vor înregistra și omologa recordurile naționale stabilite. Pentru a se omologa un record național, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • Competiția să fie recunoscută de FRA.
 • Traseul să fie omologat.
 • Controlul anti-doping să fie efectuat.

Campionatul Național de 24 ore alergare va fi cursă de selecție pentru constituirea lotului național și va reprezenta unul dintre criteriile de calificare la Campionatele Europene și Mondiale de 24 ore.

 

Mult succes!

Secretar General                                                       Subcomisia de Ultraatletism

Augustin Iancu                                                                          Diana Amza